Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vartotojų straipsniai Konkursas „Padovanok širdelę Lietuvai“
 

Konkursas „Padovanok širdelę Lietuvai“

2014-04-08
Konkursas „Padovanok širdelę Lietuvai“
Živilė Šišovienė ir Dalia Umbrasienė
Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos pedagogės
Mes labai džiaugiamės įdomiais, kūrybingais darbais ir tikime, kad jie įkvėps visus pedagogus naujiems darbams tautiškumo ugdymo srityje.
Ieškodamos naujų būdų kaip veiksmingiau ugdyti vaikų tautiškumą, pilietiškumą bei kūrybingumą, Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos pedagogės organizavo bendram darbui skatinantį konkursą „Padovanok širdelę Lietuvai“ ir pakvietė visas pedagoges kartu su auklėtiniais, tėvais prisijungti ir aktyviai dalyvauti šiame konkurse.
 
Konkurso idėja – nebūti abejingais, kurti širdeles naudojant įvairias technikas ir priemones, pasikliauti kūrybine drąsa, kuri skatina saviraišką, padeda atskleisti unikalumą, subtilumą ir grožį. Kvietėme dalyvauti, bendradarbiauti, smagiai praleisti laiką ir netradiciškai parodyti savo meilę Lietuvai.
 
Konkursas vyko nuo vasario 10 dienos iki kovo 11 dienos. Džiugu, kad į kvietimą atsiliepė net 19 darželių: Anykščių lopšeliai-darželiai „Spindulėlis“ ir „Žilvitis“, Biržų lopšelis-darželis „Rugelis“, Jonavos lopšelis-darželis „Lakštingalėlė“, Švenčionių lopšelis-darželis „Gandriukas“, Pabradės lopšelis-darželis „Varpelis“, Utenos lopšeliai-darželiai „Šaltinėlis“, „Pasaka“, „Gandrelis“ ir „Saulutė“, Utenos mokyklos-darželiai ,„Eglutė“ ir „Varpelis“, Visagino lopšelis-darželis „Auksinis gaidelis“ ir ,„Kulverstukas“, Zarasų Salako pagrindinė mokykla Degučių pradinio ugdymo skyrius, Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazija, Naujojo Daugėliškio vidurinė mokykla, Dūkšto vidurinė mokykla, Ignalinos „Šaltinėlio“ mokykla, šios mokyklos Didžiasalio skyrius ir Vidiškių skyriai.
 
Gavome 217 darbelių nuotraukų. Džiugu, kad konkurse dalyvavo tiek daug ugdymo įstaigų, tėvai su vaikais, auklėtojos vienos ir kartu su savo ugdytiniais. Stebino visų dalyvių išradingumas, kūrybingumas. Širdelės buvo kuriamos iš įvairių medžiagų: antrinių žaliavų, sagų, maisto produktų, gamtinės medžiagos, pieštos, aplikuotos, siūtos, megztos ir t.t. Vertinimo komisijai teko sunkus uždavinys išrinkti pačius geriausius darbus, nes visi buvo savaip įdomūs, gražūs.
 
Po ilgų diskusijų Ignalinos švietimo ir sporto skyrius trims daugiausiai balų surinkusių darbelių autoriams: Zarasų rajono Salako pagrindinės mokyklos Degučių pradinio ugdymo skyriaus priešmokyklinės grupės auklėtiniams ir mokytojai Laurynai Kiršienei, Utenos lopšelio-darželio „Saulutė“ „Širdelių“ grupės auklėtiniams ir auklėtojai Almai Balynienei, Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos „Lakštingalėlių“ grupės auklėtinei Eglei Jakubcevičiūtei ir jos šeimai, skyrė savo padėkas ir atminimo dovanas – knygas „Ignalinos krašto paveldo objektai“ ir „Ignalinos krašto tautodailė ir amatai“. Visos dalyvavusios įstaigos buvo apdovanotos Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos padėkomis, be to, buvo išsiųsti DVD diskai su visomis įrašytomis nuotraukomis. Daugiausiai balų surinkusių darbai bus publikuojami Ignalinos savivaldybės internetinėje svetainėje, Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos įstaigos internetinėje svetainėje.
 
Mes labai džiaugiamės įdomiais, kūrybingais darbais ir tikime, kad jie įkvėps visus pedagogus naujiems darbams tautiškumo ugdymo srityje. Pasidžiaukime daugiausiai balų surinkusiais darbais: