Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai KompleksinÄ— pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Bus renkama sveikatingiausia šalies mokykla ir darželis

Bus renkama sveikatingiausia šalies mokykla ir darželis

2016-04-27
Susijusios temos: Vaiko sveikata
Bus renkama sveikatingiausia šalies mokykla ir darželis
Balandžio 28–29 d. Trakuose vyks mokinių, mokytojų ir visuomenÄ—s sveikatos priežiÅ«ros specialistų konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ baigiamasis etapas. Renginyje dalyvaus 40 komandų, kurias sudaro mokiniai, mokytojai ir visuomenÄ—s sveikatos priežiÅ«ros specialistai.
 
„Å io  konkurso organizatorių, savivaldybių ir mokyklų bendruomenių  kÅ«rybiÅ¡kumas ir entuziazmas, puoselÄ—jant sveikos gyvensenos idÄ—jas, padeda ugdyti vaikų atsakomybÄ™ už savo sveikatÄ…, reikÅ¡mingai prisideda prie sveikesnÄ—s Lietuvos ateities,“– sako Å¡vietimo ir mokslo ministrÄ— AudronÄ— PitrÄ—nienÄ—.

Konkurso tikslas – ugdyti vaikų ir mokinių gebÄ—jimus saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatÄ…, skleisti sveikos gyvensenos principus mokyklų bendruomenÄ—se. Komandos atliks teorines ir praktines užduotis. Jų pasirodymus vertins pedagogų ir medikų komisija.
 
Vienas masiÅ¡kiausių renginių – konkursas „Sveikuolių sveikuoliai“ rengiamas Å¡eÅ¡tÄ… kartÄ…, kasmet jis tampa vis populiaresnis. PirmÄ… kartÄ… respublikinis vaikų, mokinių ir pedagogų konkursas „Sveikuolių sveikuoliai“ buvo surengtas 2002 metais. 2015–2016 metų  I konkurso etapas buvo organizuotas 55 Å¡alies savivaldybÄ—se dalyvavo 943 komandos iÅ¡ 258 ikimokyklinio ir prieÅ¡mokyklinio ugdymo įstaigų, 555 bendrojo ugdymo  mokyklų ir 10 profesinio mokymo centrų.  IÅ¡ viso 6621dalyvis (5074 vaikai ir mokiniai, 993 mokytojai, 554 visuomenÄ—s sveikatos priežiÅ«ros specialistai) atstovavo 823 įvairaus tipo Å¡alies mokykloms.
 
KonkursÄ… organizuoja Å vietimo ir mokslo ministerija, Sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo Å¡vietimo centras ir Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras, partneriai – KraÅ¡to apsaugos ministerija, KÅ«no kultÅ«ros ir sporto departamentas prie VyriausybÄ—s.