Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vilniaus kolegijos vaikų darželis „Vikutis“ švenčia pirmąjį gimtadienį

Vilniaus kolegijos vaikų darželis „Vikutis“ švenčia pirmąjį gimtadienį

2017-02-08
Vilniaus kolegijos vaikų darželis „Vikutis“ švenčia pirmąjį gimtadienį
Vilniaus kolegijos Pedagogikos fakulteto Edukacijos centras lygiai prieš metus įsteigė vaikų darželį „Vikutis“. Tai pirmasis ir kol kas vienintelis darželis, įsteigtas šioje aukštojoje mokykloje. Šiemet „Vikutis“ švenčia pirmąjį savo veiklos gimtadienį. Šventė įvyks vasario 9 d. (ketvirtadienį) 15.00 val. Vilniaus kolegijos Pedagogikos fakultete (Palydovo g. 29).
 
Per metus vaikų darželis sėkmingai išaugo. Šiuo metu ikimokyklinio ugdymo grupę lanko jau 17 vaikučių. Be to, rudenį planuojama atidaryti dar vieną grupę.
 
„Vikutyje“ daug dėmesio skiriama efektyviam kitakalbių, dvikalbių vaikų ugdymui(si). Nepažeidžiant prigimtinės vaikų teisės į gimtąją kalbą sudarytos palankios sąlygos valstybinės lietuvių kalbos įgūdžiams plėtoti. Ugdymas šiame darželyje vyksta lietuvių kalba.
 
Nuo pat „Vikučio“ įkūrimo pradžios iki dabar čia jau savanoriavo įvairių Pedagogikos fakulteto studijų programų  studentai, o Vaikystės pedagogikos, Pradinio ugdymo pedagogikos bei Socialinės pedagogikos programų studentai sėkmingai atliko pedagoginę praktiką, vadovaujami dėstytojų organizavo skirtingas ugdomąsias veiklas mažyliams.
 
Vilniaus kolegijos darželis „Vikutis“ jau pelnė vaikų ir tėvelių pasitikėjimą. Mažieji darželinukai  ne tik yra ugdomi auklėtojų, bet ir patys geba susikurti mobiliąsias erdves iš aplinkoje esančių daiktų bei priemonių. Tokių žaidimų dėka vaikai tobulėja ir „auga“.
 
Vilniaus kolegijos Pedagogikos fakulteto Edukacijos centras, be vaikų darželio, taip pat organizuoja ir naudingus šviečiamuosius seminarus visiems, besidomintiems vaikų ugdymu – tėveliams, pedagogams, studentams ir kt.
Šaltiniai:
Vaiva JUŠKIENĖ, Pedagogikos fakulteto dekanė
Vilniaus kolegija
Tel. (8 5) 219 1631
El. paštas v.juskiene@pdf.viko.lt