Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Vaikų įkvėptos moterys – prieš įsigalėjusius mitus

Vaikų įkvėptos moterys – prieš įsigalėjusius mitus

2017-02-03
Susijusios temos: Pedagogika Šeima Vaiko ugdymas
Vaikų įkvėptos moterys – prieš įsigalėjusius mitus
Gimus vaikui, gyvenimas sustoja, moteriai nebeįmanoma siekti išsilavinimo ir daryti karjeros, o jei vaikų daugiau nei trys, šeimą užgriūna vieni nepritekliai ir nesibaigiančios problemos – tokius ir panašius Lietuvos visuomenėje sklandančius mitus nusprendė sugriauti aktyviausios šalies mamos, vasario 19 d. Vilniuje rengiančios moterų konferenciją Mane įkvėpė vaikai.
 
„Šis renginys – tai kitokio gyvenimo pavyzdžiai, kurie galbūt įkvėps ir pakeis senai nusistovėjusius mitus“, – viliasi konferencijos sumanytoja ir moderatorė Jurgita Pocienė, vadovaujanti Daugiavaikių šeimų asociacijai MES. Į konferenciją surinktos lektorės, pasak šeštojo kūdikio besilaukiančios visuomenininkės, savo gyvenimo pavyzdžiu parodo, jog moters galimybės ir galios yra beribės, tik reikia jas tinkamai sustyguoti ir panaudoti.
 
„Visiškai nevartoju alkoholio, nerūkau ir nežiūriu televizoriaus – manau, taip kasdien sutaupau mažiausiai valandą laiko, kurį galiu skirti šeimai ir sau“, – į klausimą, kaip viską suspėja, atsako septynių vaikų Sabina Daukantaitė, 2016 metais išrinkta veikliausia Lietuvos moterimi. Jos asmeninėmis patirtimis paremtas pranešimas laiko planavimo tema atidarys sostinės viešbutyje „Best Western Vilnius“ visą dieną truksiantį renginį, kuriame tikimasi sulaukti kelių šimtų dalyvių.
 
Tarp kitų konferencijos metu ketinamų nagrinėti temų – tinkamo psichologinio klimato šeimoje kūrimas (pranešėja Kristina Pikūnė, 4 vaikų mama), teisių šeimoje ir už jos ribų nustatymas (pranešėja advokatė Edita Bumblienė, 4 vaikų mama), vaikų ir šeimos finansinio raštingumo ugdymas (pranešėja Milana Jonikienė, išrinkta 2016 metų Verslia mama). Žurnalistė, karpinių menininkė, būrelio vaikams šeimininkė Juventa Mudėnienė konferencijoje ruošiasi kalbėti apie vaikų genialumą. „Tik tuomet, kai žinome, kas yra geriausia mūsų vaikams, galime tai drąsiai pasiūlyti ir kitiems. Juk mūsų visų vaikai yra verti geriausių tėvų, pasakų, žaidimų ir knygų“, – įsitikinusi vaikų ir tėvelių pamėgtų knygų „Triušiukų abėcėlė“ ir „Triušiukai ir žiema“ autorė.
 
Ypatinga renginio viešnia šį kartą taps rašytoja ir 4 vaikų mama Birutė Jakučionytė, vasario mėnesį trumpam parvyksianti į Lietuvą iš antraisiais namais tapusio Londono. Konferencijos dalyvės tiesiai iš pačios autorės rankų su šilčiausiais palinkėjimais galės įsigyti jos knygų „Moteris iš raudonos audi“ ir „Mano karūna nematoma“.
 
Renginio metu taip pat bus eksponuojami 4 vaikų mamos, dailininkės Jolitos Skėrytės, šiuo metu visą save atiduodančios vaikų dailės mokymams, darbai.
 
Moterų konferencija „Mane įkvėpė vaikai“ – jau vasario 19 d. (sekmadienį), 10–18 val. viešbučio „Best Western Vilnius“ konferencijų salėje. Žiniasklaidos atstovus apie savo dalyvavimą prašome pranešti iki vasario 15 d. el. paštu info@dsa-mes.lt
 
Išsami renginio programa skelbiama Daugiavaikių šeimų asociacijos MES svetainėje www.dsa-mes.lt ir renginio paskyroje feisbuke.
 
Šaltiniai:
Jurgita Pocienė
Daugiavaikių šeimų asociacija MES
Tel. 860565455
El. paštas jurgita@dsa-mes.lt