Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Ornitologas Gediminas Petkus kviečia pažinti paukščius

Ornitologas Gediminas Petkus kviečia pažinti paukščius

2017-02-09
Susijusios temos: Edukacija
Ornitologas Gediminas Petkus kviečia pažinti paukščius
Žiema greitai užleis savo vietą ilgai lauktam pavasariui. Jau šiuo metu girdisi pirmosios didžiųjų zylių tuoktuvinės giesmelės ir genių trelės. Gandrų, kregždučių, pempių ir kitų sparnuočių „atostogos“ šiltuose kraštuose jau eina į pabaigą. Su kiekviena diena mūsų šalies miškai ir parkai prisipildys balsų simfonijos.
 
Šią žiemą jau aplankėme daugelį darželių ir mokyklų pasakodami apie žiemojančius paukščius, o pavasariui jau paruošėme laiko patikrintų pamokėlių apie migruojančius paukščius, parkų ir miestų sparnuočius.
 
Pavasario sezonui siūlome tris temas:
  • Tema „Paukščiai šalia mūsų” – pažintis su paukščiais ugdymo įstaigos teritorijoje ar parke. Vaikai susipažįsta su profesionalia ornitologų įranga – žiūronais ir teleskopu. Ornitologas papasakoja vaikams kaip paukščiai prisitaikę prie mūsų aplinkos, kur ir kaip suka lizdus. Po pamokėlės, jei yra pageidavimas, ieškome ir stebime paukščius lauke (šis skirtas laikas dovanojamas –  juk grynas oras ir gyvas susitikimas su paukščiais yra pats svarbiausias).
  • Tema „Inkilų gyventojai“ – aktualiausia vasario pabaigoje, kovo ir balandžio mėnesiais. Atsivežame net 10 skirtingų inkilų ekspoziciją. Tarp jų – inkilai skirti drugeliams, boružėms ir bitėms!
  • Tema „Migruojantys paukščiai“ – aktualiausia kovo, balandžio ir gegužės mėnesiais. Jos metu prisiliečiame prie paukščių migracijos stebuklo ir paukščių žiedavimo ypatybių. 
Pamokų metu ne tik rodome daug filmuotos medžiagos bei fotografijų iš paukščių gyvenimo, bet ir mokome vaikus juos atskirti iš išvaizdos ir supažindiname su jų elgesio ypatumais. Pamokos gale žinių įtvirtinimui žaidžiame viktoriną, kurią laimi visi!
 
Pageidaujant, po pamokos ar jos metu, galima trumpa išvyka darželio ar mokyklos teritorijoje,  gretimame miškelyje ar parke stebėti paukščių. Ornitologas atsiveža profesionalią įrangą paukščiams stebėti – žiūronus ir teleskopą. Po specialisto pamokos vaikai dar ilgai dalijasi įspūdžiais.
 
Pamokėlės kaina – 1,5 € vaikui. Minimali pamokos kaina 50 €.      
 
Projektorių, ekraną, garso kolonėles prireikus ornitologas atsiveža su savimi. Atšilus orui moksleiviams taip pat organizuojame žygius Verkių ir Pavilnių regioniniuose parkuose (tematika – paukščiai ir šikšnosparniai), bei Vingio parke (tematika – paukščiai).
 
Daugiau informacijos:
Ornitologas Gediminas Petkus
Tel. +370 616 13348