Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Valstybinis jaunimo teatras mažiesiems ligoniukams padovanojo spektaklį apie Kakę Makę

Valstybinis jaunimo teatras mažiesiems ligoniukams padovanojo spektaklį apie Kakę Makę

2016-06-02
Susijusios temos: Vaiko sveikata
Valstybinis jaunimo teatras mažiesiems ligoniukams padovanojo spektaklį apie Kakę Makę
Tarptautinės vaikų gynimo dienos išvakarėse Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų filialo Pediatrijos korpuso kiemas buvo pripildytas vaikų juoko ir šurmulio – po atviru dangumi Valstybinio jaunimo teatro aktorių komanda čia besigydantiems mažiesiems parodė spektaklį „Kakė Makė ir pavogtas laikas“. Neįprastą staigmeną ligoniukams surengti nusprendė projekto „Gėrio menas“ organizatoriai, kurių idėją nedvejodama entuziastingai įgyvendino spektaklio komanda.
 
Vytauto Kernagio fondo vykdomo projekto „Gėrio menas“ vadovės Daivos Kavaliauskienės teigimu, jau ne vienerius metus fondo iniciatyva bendradarbiauja su 11 teatrų visoje Lietuvoje, o idėja parodyti Kakės Makės nuotykius neįprastoje ligoninės aplinkoje kirbėjo seniai.
 
„Teatras ir smagūs kūrybiniai užsiėmimai – vienas geriausių būdų sunkiai sergantiems vaikams praskaidrinti kasdienybę. Onkologinėmis ligomis sergantys vaikai visuomet laukiami projekto „Gėrio menas“ bičiulių spektakliuose, tačiau ne visi ligoniukai turi galimybę užsukti į teatrą. Todėl kartais spektakliai patys „atkeliauja“ pas vaikus ir yra rodomi ligoninėse. Šįkart mažuosius nusprendėme pradžiuginti vienu iš geidžiamiausių šio meto spektaklių vaikams“, – sako D. Kavaliauskienė.
 
Žinia apie tai, kad į ligoninę atkeliauja Kakė Makė ir kiti spektaklio herojai, ligoninėje pasklido žaibiškai. Pasak Vytauto Kernagio fondo projektų vadovės, neįprasti svečiai į ligoninės kiemą išviliojo bent pusšimtį vaikų, o visi prasčiau besijaučiantys ligoniukai nekantriai stebėjo šurmuliuojantį kiemelį pro ligoninės langus.
 
„Ligoninės kieme, kaitinant saulei, kelias valandas plušo visas pulkas scenos darbuotojų, įrengusių jaukias dekoracijas, taigi tikrasis „šou“ prasidėjo netgi anksčiau, nei scenoje pasirodė spektaklio herojai. Vėliau kieme ant pievelės ir pavėsyje susibūrę vaikai džiugiai stebėjo Valstybinio jaunimo teatro aktorių įkūnijamus herojus ir nekantravo su jais įsiamžinti“, – pasakoja D. Kavaliauskienė.
 
Vytauto Kernagio fondo ir „Gėrio meno“ projektų vadovė viliasi, kad itin daug dėmesio sulaukiantį spektaklį galės išvysti ir daugiau šiuo metu ligoninėse gulinčių vaikų, taigi tokias dovanas mažiesiems planuojama organizuoti ir ateityje.
 
Mažiesiems ligoniukams dovanotame režisierės Virginijos Kuklytės spektaklyje, sukurtame pagal rašytojos Linos Žutautės knygą „Kakė Makė ir pavogtas laikas“, vaidmenis atliko Valstybinio jaunimo teatro aktoriai Dalia Morozovaitė, Šarūnas Gedvilas, Giedrius Arbačiauskas, Aušra Pukelytė, Aleksas Kazanavičius ir kiti.
 
„Gėrio menas“ – nuo 2011 m. veikiančios nuolatinės kūrybinės dirbtuvės onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams. Šeštus metus skaičiuojančio projekto „Gėrio menas“ tikslas – edukaciniai užsiėmimai vaikams kartu su įvairių sričių menininkais, kultūros bei meno organizacijomis, kurių metu ugdomi onkologinėmis ligomis sergančių vaikų ir jaunimo kūrybiškumas, meniniai ir bendrieji įgūdžiai. Projektą organizuoja Vytauto Kernagio labdaros ir paramos fondas.
Kontaktai: Ringailė Papartytė, ringaile@maniac.lt, 8 615 85707.