Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Stakėnai – pirmoji šeima Lietuvoje, įgarsinusi animacinį filmuką

Stakėnai – pirmoji šeima Lietuvoje, įgarsinusi animacinį filmuką

2016-07-14
Susijusios temos: Šeima
Stakėnai – pirmoji šeima Lietuvoje, įgarsinusi animacinį filmuką
Žinomas televizijos laidų vedėjas Žygimantas Stakėnas su šeima ryžosi ypatingai užduočiai – įgarsinti animacinį serialą vaikams „Dino nuotykiai“. Dinozaurams savo balsus „paskolino“ ir Žygimanto sūnūs – dešimties Kajus ir šešerių Pijus. Tai pirmas kartas Lietuvoje, kai garso įrašymas patikėtas šeimai su mažais vaikais, iš kurių vienas dar tik ikimokyklinukas.
 
Šiai užduočiai šeimą pasirinko edukacinė platforma vaikams ir tėvams „Mažųjų ekspertų mokykla“, kurios ambasadoriumi Žygimantas Stakėnas yra nuo 2015 metų.
Dvidešimt serialo „Dino nuotykiai“ serijų Stakėnai įgarsino per mažiau nei mėnesį. Žygimantui teko garsinti pagrindinį personažą – dinozaurą Dino. Dovilė suteikė balsą Kikai, vyresnėlis Kajus įgarsino Lupą, o jaunėlis Pijus – Koko. Šeima įrašė ir linksmą įžanginę serialo dainelę, kuri tikrai įsimins mažiesiems žiūrovams.
 
„Tai buvo smagus nuotykis, iš kurio daug pasimokėme. Visų pirma, išmokome portugališkai, kadangi filmukas originaliai įgarsintas šia kalba“ , – juokauja Ž. Stakėnas. „Mažųjų ekspertų mokyklos“ ambasadorius džiaugiasi, kad laikas įrašų studijoje sūnus išmokė kantrybės pabaigti pradėtą darbą.
 
„Pijus  norėtų, kad viskas pavyktų iš karto, tad jam buvo sunku susitaikyti, kad kai kurias vietas reikėjo kartoti dar ir dar kartą. Tačiau kai galiausiai darbą užbaigėme, jis džiaugėsi ir didžiavosi savimi labiausiai iš mūsų visų. Pasigyrė ir seneliams, ir draugams, dabar nekantriai laukia filmuko pasirodymo“,  – sako Ž. Stakėnas.
 
Kartu su Stakėnų šeima įrašų studijoje dirbęs režisierius Ramūnas Jasutis pastebi, kad įgarsinti dvidešimt serialo vaikams serijų – nelengva užduotis ir profesionalams. Šiam darbui, anot režisieriaus, reikia greitos reakcijos, atidumo, pageidautina mokėti originalo kalbą (šiuo atveju – portugalų), gebėti įsijausti į personažą, jo emocijas ir imituoti balsą, išlaikyti pasirinktą balsą ir emociją visą projekto laiką, nes retai kada filmas ar serialas įgarsinamas vienu ypu.
 
„Mano praktikoje nėra pasitaikę atvejų, kad įgarsinimo darbo imtųsi šeima, neturinti šio darbo patirties. Ypač noriu pagirti mažąjį Pijų, kuris atkakliai siekė tikslo ir suvaldė kylantį pyktį, susierzinimą. Ne kiekvienas suaugęs gali atlikti tokį darbą, ką jau kalbėti apie ikimokyklinuką“, – sako R. Jasutis.
 
Už gautą honorarą ir sunkų darbą įrašų studijoje Stakėnai pasidovanojo sau atostogas Graikijoje.
 
Animacinius filmukus „Dino nuotykiai“ galima žiūrėti internetu edukacinėje platformoje www.mazujuekspertumokykla.lt.  Kiekvieną pirmadienį bus įkeliamos penkios naujos serijos.
Šaltiniai:
Tekste yra aktyvios nuorodos į nemokamas ugdymo užduotėles ikimokyklinio amžiaus vaikams ir nemokamą edukacinę platformą www.mazujuekspertumokykla.lt.
Informacija apie „Mažųjų ekspertų mokyklą“: Tai unikali internetinė edukacinė platforma, skirta 2–6 metų vaikams ir jų tėveliams. Svetainėjewww.mazujuekspertumokykla.lt tėvai ras daugybę užduotėlių, skirtų vaikų ugdymui, bei žaidimų ir idėjų kokybiškam laiko praleidimui su mažaisiais. Visa medžiaga yra parengta ikimokyklinio ugdymo specialistų ir skirtingų sričių ekspertų: pediatro, logopedo, gastroenterologo, psichiatro ir kt. Šiuo metu tinklalapyje pateikiama daugiau nei 120 užduočių 80 užsiėmimų valandų. Jas išsispausdinti ir naudoti galima nemokamai. Projekto iniciatorius – vaikų prekės ženklas „Danonki”, rėmėjai: Tėvų darželis, Lietuvos vaikų gastroenterologų ir mitybos draugija, Prieraišiosios tėvystės centras, darželių tinklas Vaikystės sodas.
 
Daugiau informacijos teirautis:
Renata Dantė, Ryšių su visuomene vadovė Baltijos šalims, DANONE, mob. +370 655 26656, e. paštas renata.grikselyte@danone.com
Evelina Daciūtė, projektų vadovė, PR Service/Edelman Affiliate, mob. +370 694 68606, e. paštas evelina@prservice.lt