Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Interaktyvi animacinė ugdymo priemonė „SaulyTučiai“ persikėlė į išmaniuosius įrenginius

Interaktyvi animacinė ugdymo priemonė „SaulyTučiai“ persikėlė į išmaniuosius įrenginius

2016-08-05
Susijusios temos: Šeima Vaiko ugdymas
Interaktyvi animacinė ugdymo priemonė „SaulyTučiai“ persikėlė į išmaniuosius įrenginius
„SaulyTučiai“ – tai pasakos-žaidimai, skirti 2–5 metų vaikams, sukurti kartu su Lietuvos edukologijos universiteto mokslininkais. „SaulyTučiai“ pirmą kartą pristatyti Lietuvos vaikų darželiuose. Edukacinius žaidimus išbandė beveik 500 ikimokyklinio ugdymo įstaigų.
 
Mažyliai spalvingus „SaulyTučių“ personažus stebėjo projektorių ekranuose, noriai dalyvavo kūrybiniuose užsiėmimuose. Sulaukus didelio pasisekimo bei tėvelių pageidavimų „SaulyTučius“ žaisti ir namuose, šią ugdomąją priemonę nuspręsta pritaikyti ir visiems išmaniesiems įrenginiams.
 
Dėl gerai apgalvotos pedagogikos, šios interaktyvios pasakos ugdo vaikų amžių atitinkančius pažinimo, kalbos ir komunikavimo, socialinius bei meninius gebėjimus.
Profesionalus dizainas ir kruopščiai parinkta vaikui priimtina estetika bei lengvai suvokiama stilistika suteikia galimybę pajusti grožį, o animuoti trimačiai personažai virtualiai reaguoja į vaiko veiksmus – mimika, kūno kalba ir veiksmais bei replikomis komunikuoja su mažyliu ir kuria betarpiško bendravimo atmosferą.
Per kuriamą pasitikėjimo ryšį tarp pasakėlės parsonažų ir vaiko atsiranda palanki terpė natūraliai ugdytis daugelį gebėjimų. Taip pat, mažylis gali žaisti be pašalinės pagalbos, kadangi animuoti ir įgarsinti personažai nesudėtingai paaiškina žaidimo taisykles. „SaulyTučiai“ ne tik pramoga, bet ir kokybiškas ugdymas, derinantis profesionalią pedagogiką su naujausiomis technologijomis.
 
Šiandien šias lavinančias pasakėles mažyliai žaisti jau gali kiekvienuose namuose.
 
Pristatomasis vaizdo klipas: