Emokykla.lt
Populiarios temos:
Edukacija Projektai Kompleksinė pagalba Specialieji poreikiai Skaitymas Vaiko kalba Vaiko raida Vaiko sveikata Vaiko ugdymas  
Dr. A. Landsbergienė – tarp 20-ies geriausių pasaulio švietimo lyderių

Dr. A. Landsbergienė – tarp 20-ies geriausių pasaulio švietimo lyderių

2016-01-26
Dr. A. Landsbergienė – tarp 20-ies geriausių pasaulio švietimo lyderių
Didžiausio Baltijos šalyse ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklo „Vaikystės sodas“ ir Karalienės Mortos mokyklos vadovė dr. Austėja Landsbergienė laimėjo prestižinę Columbia universiteto Klingenstein centro stipendiją. Ji kasmet, nuo 1991-ųjų, skiriama dvidešimčiai geriausių pasaulio švietimo lyderių ir kaitos vadovų.
 
Į 2016 metų kursą pakviesti mokyklų vadovai iš Jungtinių Valstijų, Dominikos Respublikos, Kolumbijos, Nikaragvos, Dramblio Kaulo Kranto, Fidžio, Honkongo, taip pat – vos trys europiečiai: Lietuvos, Vokietijos ir Italijos atstovai. Visi 20 laimingųjų – iš privataus sektoriaus, kadangi Klingenstein centras stipendiją skiria būtent privačioms iniciatyvoms ir mokykloms.
 
„Be galo džiaugiuosi šia galimybe, nes Columbia universitete mokėsi Barack'as Obama, Isaac'as Asimovas, Franklin'as Roosevelt'as, Amelia Earhart, J.D.Salinger'is, Stanley Kubrick'as, Alicia Keys, Ruth Bader Ginsburg... Paminėjau tik tuos, kurių studijavimu ten džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad ir aš būsiu ten. Beje, dauguma jų ten studijavo ne visą laiką ir ne visą programą, kai kurie mokėsi tik trumpai. Aš didžiuojuosi ne tik tuo, kad buvau atrinkta, bet ir tuo, kad tiems, kuriuos atrenka, skiriama ir 100 proc. stipendija.
 
Žinote, kai gauni tokį įvertinimą už tai, ką darai, supranti, kad, matyt, darai gerai. Galų gale, mes visi norime jaustis įvertinti, visi norime, kad mums patvirtintų, jog tai, ką darome, yra svarbu, reikšminga ir vertinama. Ir smagu, kai tai įvyksta. Ypač pasauliniu mastu“, – džiaugėsi A. Landsbergienė.
 
Dvi savaites pasaulio švietimo lyderiai intensyvių kursų metu nagrinės švietimo klausimus ir politiką. Daugiausia dėmesio bus skiriama filosofijos, mokslinių tyrimų, aktualioms švietimo temoms. 
Šaltiniai:
UAB „Vaikysės sodas“ informacija